Måndagssupa - okej eller inte?

Jag har ofta det sista stött på en inställning/tanke hos folk gällande hur det inte är okej att supa på en vardag och att fester enbart hör helgen till. Jag kan säga att jag är delad på den fronten. 

Jag har en kompis. Hon jobbar till 99% av fallen varje helg. Det låter väl lite gammaldags att vi är varandras vinkompisar men det är så det är - jag springer upp till henne vissa kvällar, vi delar en flaska vin eller två, myser till massa musik, streckröker och pratar bort ett par timmar. Hennes jobbtider gör att vi inte har möjlighet att göra detta på helgtid. Mitt "jobb" som föräldraledig (men helt ledig när barnet är hos sin far) gör det ju möjligt för mig att göra detta under vardagar när vännen inte jobbar.


Så hur ska man ställa sig i det läget? Är jag en jävla alkis som super till på vardagar? Eller en dålig mamma som ens blir full, trots att jag inte ens har mitt barn då? Det är attityder som jag ofta möter på. Jag förstår faktiskt inte problemet, okej kan jag se en fördel praktiskt för de som jobbar under vardagarna att ha det tyst men självklart försöker vi ju (som alltid!) visa grannar och nära respekt när vi gör saker och ting. Har vi då inte rätt till att dela vin tills vi blir rätt fulla och får vingla hem var och en för sig?

Bloggdesign - katching!

Det är ingen idé att jag ens nämner det där med "jag ska färdigställa designen snart"
Alla som känner mig vet att det finns två lögner med det. Ett är att jag aldrig kommer färdigställa en design. Aldrig, det finns ingen design som jag gjort klart från början till slut, sorry. Men så är det med allt, vad jag än har för projekt så slutar jag, medvetet eller omedvetet innan det är klart. Och två, jag kommer göra en helt ny design innan denna är helt klar ändå, hur allt än går. Denna kommer aldrig någonsin att bli klar, men en natts alldeles för långa samtal med en vän som resulterade i "jag hinner ändå inte sova något"-tankar blev en halvklar design. Det tackar vi för!

Varför jag valde att byta blogg

Jag har varit velig i bloggandet, jag har aldrig vetat om jag vill blogga eller inte, om jag vill synas eller inte. Skriva om mitt liv eller inte? Det sista har det sociala livet kommit ikapp mig lite för mycket & jag har rentav blivit mer social än vad en blogg klarar av, funkar ens det? Men jag har kommit till den punkt då jag saknar att ha en blogg för mycket och kommer att göra vissa små ändringar i bloggandet för att göra det bekvämt för alla.


Jag har mina två bloggar sedan innan och dessa kommer jag att kodlåsa så att jag slipper att folk rotar bland saker och ting som jag egentligen inte vill röra vid just nu (för långt bort men fortfarande för nära) och det ger mig en trygghet att folk inte är där och rotar.


Jag skulle uppskatta om folk som visste vem jag eller mina gamla bloggar är eller som känner igen min gamla blogg låter bli att säga detta. Jag vill allra helst hålla de gamla bloggarna begravda just nu och bygga på något nytt. Här kommer jag inte att vara lika utelämnande men på samma gång kanske ännu mer utelämnande. Jag vet inte riktigt, men håll allt det gamla borta från mig & jag ska fortsätta bygga på mitt nya.


Så varför bytte jag blogg, egentligen? Svaret på den frågan är väldigt enkel - jag hamnade i en period av en väldig identitetskris och visste inte vem jag var, på något plan. Hur kände jag kring saker, hur såg jag på världen, vad hade jag för stil, vad försvarade jag och inte? Det ändrades nästan från dag till dag och rätt extremt också. Jag fick till en rucklig grund och kände att folk tillslut inte kunde se mig seriöst efter mina vändningar. Därför känns det nu bra att bygga upp något nytt (utan att bjuda in allt det gamla) där jag kan få bygga från vart jag står idag och faktiskt kanske på en mer stabil grund än den jag hade. Så jag kör hårt härifrån och hoppas att folk har en trevlig resa när de hakar på!

Utkast: Sep. 12, 2013


RSS 2.0